HTML

Nyest befogás csapda kihelyezéssel. Nyest védelem

Nyest fogás, nyest befogás, nyest elleni védekezés.

Friss topikok

Hajszálpontos gödöllői nyest

2010.09.15. 19:09 Kártevőirtó

Egy gödöllői megkeresést kaptunk, családi ház padlásán garázdálkodik a nyest. A vastag kőzetgyapot szigetelést szanaszét túrja a padláson, továbbá egy cserepet minden nap lelök a tetőről. A telefonáló hölgy azt állította, hogy a gazfickó minden nap pontosan ugyanabban az időben érkezik a ház padlására. Ezt biztosan tudja, mert a kerti mozgásérzékelő egy csengőre kötve jelzi a nyest vagy egyéb behatoló áthaladását az udvar területén. Az a jelzés pedig minden nap hajnalban, szinte percre pontosan érkezik. A család egy ideje a nyestre ébred. Kíváncsiak voltunk a dologra, ezért a nyestcsapda kiszállítást hajnalok hajnalára beszéltük meg. Egy jó felvételt szerettünk volna készíteni a nyest hazatéréséről, azért ketten mentünk gödöllőre. Egyikünk a padláson, a nyest fészkénél várta a hazatérő állatot, addig másikunk a teraszról próbálta lefilmezni a padlásra igyekvő nyestet. A hölgy igazat mondott, tényleg pontosan érkezett az állat. A felvétel viszont nem sikerült túl fényesen:


A nyest észrevette hogy a padláson vagyuk, ezért kereket oldott a tetőn át. Ettől függetlenül mi azért telepítettük a csapdát. A padláson rengeteg tojáshéjat találtunk, ezért tojás és gyümölcs csalétekkel élesítettük a ketreccsapdát. A csapda csak két hét alatt volt eredményes, ekkor sikerült befogni a ravasz kis jószágot. Az általunk elsőként felkínált tojást nem volt hajlandó elfogadni, a csapda közelébe sem ment. Tíz nap után a tulaj csirkemájat tett a ketrecbe, ez vezetett a nyest befogásához két nap múlva. Domonyvölgy erdőségében szabadították a nyestet.
Nyestcsapda telepítés Pest megyében megrendelhető!
 

Szólj hozzá!

Címkék: nyest nyestcsapda padláson

A bejegyzés trackback címe:

https://nyestcsapda.blog.hu/api/trackback/id/tr42628641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása