HTML

Nyest befogás csapda kihelyezéssel. Nyest védelem

Nyest fogás, nyest befogás, nyest elleni védekezés.

Friss topikok

Nyest táplálkozása, ürüléke

2009.06.17. 14:49 Kártevőirtó

A nyest mindenevő ragadozó. A székletminták elemzése alapján deríthető, hogy milyen a nyest táplálékának összetétele természetes élőhelyén. Halastavak környékét övező erdőkben végzett hazai vizsgálatok szerint tavasszal az énekesmadarak, nyáron és ősszel a rovarok és a gyümölcsök, télen pedig a kisemlősök szerepelnek meghatározó arányban az étlapján. De minden egyebet elfogyaszt, amihez hozzáfér: dögöt, partra vetődött halat, hüllőt, kétéltűt. Bár egész évre számítva viszonylag kevés madarat pusztít el, a védett, ritka ragadozó madarak és más fán költő, illetve a homok- és löszfalakban vagy a földön fészkelő madarak fészkeinek fosztogatásával tetemes károkat okozhat. A kertekben és a parkokban az énekesmadarak és a mókusok fészkeit fosztogatja, rájár a gyümölcsre, és – mint azt a széklete elárulja – kedvence például a cseresznye, a málna, a szeder és a szőlő. A képen egy jellegzetes nyest ürülék látható, jól láthatóak a benne lévő szőlő szemek.

A nyestek szokása, hogy készleteket halmoznak fel, de nem mindig élik fel azokat. Gyakran lop tojásokat, és felhalmozza a fészkében vagy más rejtekhelyen. Előfordul, hogy tucatjával hordja a napos baromfit a padlásra, majd lenyakazva otthagyja őket, és csak akkor fogyaszt belőlük mikor a friss táplálék fogytán van. Ilyen pazarlásra, persze, csak akkor vetemedik, ha nagy a táplálékbőség, például ha a sors egy rosszul őrzött baromfitelep közelébe vezérli. Ahol teheti, nyúlfiakat, csirkét lop, sőt, egy termetes tyúkot is képes átcipelni a kerítésen. A menyétfélékre egyébként is jellemző, hogy kedvtelésből is ölnek. Ha beszabadulnak egy galambdúcba vagy nyúlketrecbe, óriási károkat okoznak. Jellemző, hogy a zsákmány fejét lerágja, így csapájuk mentén találhatunk fej nélküli rágcsáló vagy baromfi tetemeket.

Belopódzik a tyúkólba Elkapja a jércét Felkapaszkodik vele
a búvó-helyre

 

Nyest befogása csapda kihelyezéssel!

3 komment

Címkék: nyest táplálkozása ürüléke szokásai

A bejegyzés trackback címe:

https://nyestcsapda.blog.hu/api/trackback/id/tr601191237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mz/xxl 2012.06.29. 11:35:01

Kedves Blogíró!

A forrást illene jelölni... Tudja, a pali is erre ment rá! :-)

Kártevőirtó · http://www.omnicid.hu 2012.12.03. 17:28:45

Kedves mz/xxl!

Plágium Pállal ellentétben én igyekszem feltüntetni a forrást, mondjuk abban is bizonyos lehet hogy 99%-ban saját anyagból dolgozunk.

Ezt a bejegyzést azonban egy kollegám posztolta még az özönvíz előtt, ezért kérem segítsen a forrás megtalálásában. Feltüntetem a forrást, amennyiben egyszerű kopipasztáról van szó.

irongrass (törölt) 2013.08.23. 08:27:34

A forrás kb. ez: enfo.agt.bme.hu/drupal/node/11009
És ennek alján is van két korábbi forrás.

Nem tudom, létezik-e még ez a cég, a nyestcsapdával, de mennyibe kerül ez a csapdázás? Nekem kell kiüríteni a csapdát vagy ez is a szolgáltatás része? Csak mert a városból hogy a fenébe vigyem ki buszon, villamoson a vicsorgó állatot? Lehet, hogy falun működik az elképzelés, de városban sztem nem. Esetleg van esélye, hogy -a hogy olvasom - a most üzekedő dögök odábbállnak még? Egy négyfős team kering a környéken.
Amúgy muszáj élvefogni? Nem védett a nyest, ahogy nézem.
süti beállítások módosítása