HTML

Nyest befogás csapda kihelyezéssel. Nyest védelem

Nyest fogás, nyest befogás, nyest elleni védekezés.

Friss topikok

Hatástalan módszerek..! Nyest riasztás, ultrahangos nyestriasztó, nyestriasztó spray

2010.06.01. 10:42 Kártevőirtó

A nyest elleni védekezés első próbálkozásaként az emberek többsége nyestriasztó spray-t vásárol, melyek ára borsos és rövid távoltartást lehet elérni velük. Padlásokon, udvarokon, nagyobb tereken teljesen hatástalanok, gépkocsik motorterének nyest elleni védelmére időlegesen alkalmasak, azonban a riasztószeres kezelést hetente ismételni szükséges.

Óvakodjunk a nyest elleni ultrahangos riasztóktól, melyek hangja az emberi fül számára is hallható, a nyestek azonban nem foglalkoznak vele. Az ultrahangos nyestriasztó teljesen hatástalan: ezek az univerzális ultrahangos készülékek leírásukban biztos védelmet igérnek nyest, kutya, macska, nyúl, róka továbbá rovarok (!), pókok és kullancsok ellen is.  Nagyon jól hangzik, a gyakorlat azonban nem igazolja a hangzatos igéreteket. Hatósági vizsgálatok alátámasztják a negatív tapasztalatokat: "az ultrahangos riasztók hatása nem bizonyított...". A 2010-es OEK kiadvány, ("Tájékoztató az engedélyezett irtószerekről és az egészségügyi kártevők elleni védekezés szakmai irányelveiről") sem fogalmaz másként:
"A hang kibocsátásával működő készülékek bármely egészségügyi kártevő távoltartására és/vagy elriasztására alkalmatlanok."
A különböző internetes boltok a vásárlók 90%-ánál igérnek hatékony működést. Sajnos mindenki a szerencsétlen 10%-ba esik, akinél nem működik a készülék, reklamálni azonban lehetetlen...
Élvefogó ketreccsapdát rendelhet nyest ellen.

12 komment

Címkék: nyest riasztó riasztás spray ultrahangos nyestriasztó nyestfogó

A bejegyzés trackback címe:

https://nyestcsapda.blog.hu/api/trackback/id/tr101457520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lábszár Ervin 2011.06.20. 11:24:32

Ok, de akkor mi a hatékony megoldás az autóba?

Kártevőirtó · http://www.omnicid.hu 2011.06.21. 08:21:33

A nyestriasztó spray motortérbe fújásával (legalább hetente!) hatékonyan védhetőek a kábelek. De tényleg makacsul fújni kell, mert illékony vegyületről van szó. A tartós megoldás a csapdával való eltávolítás. :)

Beyatrix 2011.07.04. 15:09:49

És a padlásra milyen megoldás a megfelelő nyestek ellen? A csapdáról azt olvastam, hogy hiába távolítom el az egyik "csapatot", jön a következő. Akkor mégis mi a hathatós megoldás?

Kártevőirtó · http://www.omnicid.hu 2011.11.26. 19:39:00

Padlásra is a nyestfogó ketrec a hatékony eszköz.
Ha később előfordul nyest, ismét elő kell venni a ketrecet... Egy ipari nyestfogó nem megy tönkre, évekkel később is hatékonyan lehet vele csapdázni.

Dr_MARduke 2011.12.14. 11:19:03

Köszönöm az előző, eltérő álláspontú kommentem törlését, kedves Kártevőirtó. Magam is kártevőirtó vagyok, mégsem jutna eszembe, hogy azért mert valakinek más álláspontja van egy adott témáról, azért mert az üzleti érdekeimet sérti egy komment, azt levegyem. Ha más a véleményem azt észérvekkel, vita keretén belül szoktam megvitatni. Üdv és sok sikert kívánok, minden bizonnyal eredményes munkájához (és ez most nem vicc)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2011.12.15. 18:49:25

@Dr_MARduke:

Vitassuk meg észérvekkel a dolgot, ebben partner vagyok. Az ultrahangos riasztókról viszont nem vagyok hajlandó vitát nyitni, főleg nem egy kártevőirtóval. Gondolom Ön is naponta tapasztalja a technológia hatástalanságát. Nem csak nyest esetében, rágcsáló ellen sem ér semmit.

Dr_MARduke 2011.12.16. 06:43:18

@Rovarirtó: Ez ebben a formában nem igaz. Nem mindegy, hogy milyen frekvenciát használok milyen kártevő ellen. Az sem mindegy, hogy a membrán kialakítása milyen, azaz hogy terjed a hang. Továbbá az sem mindegy, hogy esetleg csak a védendő területen juthat e táplálékhoz a riasztani kívánt állat, valamint megjelölte e a területet (hímállat esetén). Sok apró tényezőt kell figyelembe venni az ultrahangos készülékek használatakor. Ha ezekre figyelünk jó hatásfokkal működhetnek ezek a készülékek, nem beszélve arról, hogy mint sok egyéb dolgot, ezeket a készülékeket is fejlesztik folyamatosan a tapasztalatok alapján. Számos Társasház közös képviselője kérte és kipróbálta ezen készülékeket és megszüntették velük az ártalmat. Ez is tény. Külön köszönöm Önnek, hogy válaszolt, ez így nagyon korrekt volt. Szerintem mindenki tudja végezni a dolgát úgy, hogy a másik érdeke ne sérüljön. Csak azért kommenteltem, mert az ultrahangos nyestriasztó kulcsszóra első oldalon nyílik ez a blog és nekünk más tapasztalataink vannak. Üdv

Dr_MARduke 2011.12.16. 07:10:42

Az pedig egy másik dolog, hogy az ultrahangos készülékeket azért kezdtük forgalmazni, hogy olyan esetekben is tudjunk megoldást nyújtani, amikor nem egészségügyi kártvőkről van szó (a nyest például nem az). Természetesen vannak átfedések, de mint említettem a visszajelzéseink pozitívak, visszatérő vásárlóink is bizonyítják ezt. Egyre szűkül a felhasználható hatóanyagok köre, az irtószerrotáció megvalósítása egyre nehezebb feladat, ezt Ön is tudja. Ezért érdemes más megoldásokat is keresni. Ha folyamatosan (ultrahangos készülékekkel kapcsolatban) tele lennénk reklamációkkal, azonnal abbahagynánk a forgalmazásukat, nem tennénk ki magunkat ilyen kellemetlenségnek, hiszen nem érné meg. Mégegyszer megköszönve válaszát, Üdv

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2011.12.16. 08:27:55

Pontosan ezért történt a moderáció, biztos voltam benne hogy az ominózus ultrahangos riasztók forgalmazójaként ír, ami már önmagában kérdéseket vet fel bennem (én sem kampányolok az Ön lapján a csapdázás mellet). De beszéljünk tényekről. A szakmai szerv (Országos Epidemiológiai Központ) állásfoglalását idézném a témában: "Az ultrahangos riasztás céljából kifejlesztett, igen költséges, különféle hangmagasságot adó készülékek hatékonysága világszerte kérdéses és tudományosan nem megalapozott. Az ugyancsak költséges elektromágneses készülékek szintén hatástalanok."
Beszéltem pár ultrahangos kütyüt forgalmazó emberrel, mind ugyanazt monda. Mégpedig azt, hogy preventív jelleggel használhatóak a készülékek. Magyarul, amíg nincs nyest a padláson addig hatékony, de ha már megjelent akkor már nem ér semmit. Ez kb a nevetség kategória... Reklamáció esetén kitűnően lehet védekezni a változó és kiszámíthatlan körülményekkel, mint az ultrahang terjedésének akadályozására a különböző anyagokban, a zsúfoltságra, a túl nagy területre. Vagy ami jolly joker, hogy a magasabb árú készüléket kellett volna megvennie a kedves ügyfélnek, az működne.

Dr_MARduke 2011.12.16. 10:30:07

@Rovarirtó: Mint említettem, nem árasztanak el bennünket reklamációkkal. Ha ez így lenne abbahagynám ezen készülékek forgalmazását. Semmi szükségem nem lenne arra, hogy folyamatosan magyarázkodnom kelljen. Egy bővítés részeként vettük fel ezen termékek forgalmazását, mivel rengetegen szerettek volna, az egészségügyi kártevők körén kívül eső egyéb kártevők ellen megoldást találni. Egyébiránt kapcsolatban állok olyan vállalkozóval, aki élvebefogók gyártásával foglalkozik igen magas szinten (behatóan imeri ezen állatok életmódját) vadásztársaságok tapasztalatai alapján fejleszti termékeit és ő is nyitott volt a készülékekkel kapcsolatban. Remek viszonyban vagyunk, egymás munkáját segítve dolgozunk együtt. Nem negatív kampányokkal hátráltatjuk egymás munkáját, hanem megosztjuk tapasztalatainkat egymással azért, hogy aki nálunk keres megoldást problémájára találjon is.

ikke i drift 2015.07.29. 06:49:14

nekem pont a képen szereplő cuccom van otthon, szkeptikus voltam vele kapcsolatban, már majdnem visszavittem, hogy semmire nem jó, de 1-2 hónap után már nem találtam kis magos hurkát a kocsi tetején és azóta sem tértek vissza (már sok éve megvan).

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2016.02.21. 12:12:30

Most akkor jó a risztó vagy nem? Nekem amúgy az a gyújtókábeleimet rágja szét állandóan. Néha fújom is, de igen ezt rendszeresen kell. Én pl plusz garnitura kábelt tartok a kocsimban :)) Komolyan!!
süti beállítások módosítása